NL: Andijviestamppot met kipgehaktballetjes BE: Andijviestoemp met kipgehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
NL: Andijviestamppot met kipgehaktballetjes BE: Andijviestoemp met kipgehaktballetjes

NL: Andijviestamppot met kipgehaktballetjes BE: Andijviestoemp met kipgehaktballetjes

met semi-gedroogde tomaten en oude kaas

Heb je andijvie over? Deze groente is veelzijdiger dan je denkt - gebruik het restje in een oosterse noedelsoep, in de wok of als alternatief voor spinazie in een omelet.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Semi-gedroogde tomaten

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

150 gram

Gesneden andijvie

25 gram

Oude-kaasblokjes

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

5 ml

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)777 kcal
Energie (kJ)3252 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers12 g
Vezels15.2 g
Eiwitten37 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig. Snijd ze in grove stukken en kook, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en snijd de semi-gedroogde tomaten klein.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn.

Andijvie bakken
4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste gedeelte van de andijvie 5 minuten op middellaag vuur.

Tip: Wist je dat andijvie rijk is aan vitamine K? Deze vitamine zit in veel groene bladgroenten en speelt een belangrijke rol bij een gezonde bloedstolling en de aanmaak van sterke botten.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken en de overige rauwe andijvie door de stamppot en voeg de oude kaas en de semi-gedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de gebakken rode ui. Serveer met de gehaktballetjes en schenk de jus uit de pan erover.