Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Kipfilet
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
1 stuk(s)
Knoflookteen
150 gram
Broccoli
15 gram
Leccino-olijven
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
100 ml
Zoutarme groentebouillon
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Pluk de blaadjes van het verse basilicum en de bladpeterselie en snijd fijn. Snijd de olijven in kleine stukjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de basilicum, bladpeterselie, olijven, knoflook en per persoon: 1/2 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd langs de zijkant in zodat je de kipfilet open kunt klappen. Maak de kipfilet plat door deze met bakpapier te bedekken en met een pan plat te slaan (zie Tip). Leg de kip in de marinade en bewaar apart.
Tip: Zorg dat de kip overal even dik is zodat hij gelijkmatig gaart.
Bereid de bouillon. Breng voldoende water aan de kook in een grote pot met deksel voor de aardappelen, wortel en broccoli. Was of schil de aardappelen en wortel en snijd in grove stukken. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de aardappelen en wortel, afgedekt, 12 - 14 minuten. Kook de laatste 7 minuten de broccoli mee. Giet af, laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de ui in 2 minuten glazig. Haal uit de pan en bewaar apart.
Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Bak in dezelfde pan de gemarineerde kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Voeg de overige marinade en 100 ml groentebouillon per persoon toe. Verlaag het vuur en bak de kip in 4 - 5 minuten gaar.
Stamp de aardappelen, wortel en broccoli tot een grove puree. Voeg de gebakken ui en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Verdeel de stoemp over de borden. Leg de kipfilet op de puree en besprenkel met het overgebleven vocht uit de pan van de kip.