Stoemp met chorizo en Spaanse gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stoemp met chorizo en Spaanse gehaktballetjes

Stoemp met chorizo en Spaanse gehaktballetjes

met geroosterde wortel

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect in combinatie met de smaakvolle chorizo.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

25 gram

Chorizoblokjes

200 gram

Aardappelen

1.5 stuk(s)

Wortel

75 gram

Zoete aardappel

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

70 ml

Water

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3513 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten47.4 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels15.5 g
Eiwitten33.3 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in schijfjes. Meng in een kom de wortelschijfjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 18 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. 

Aardappelen koken
2

Schil de zoete en gewone aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot met deksel en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Snijden
3

Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Halveer de gehaktballen. Verhit 1/2 el olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Gehaktballen bakken
4

Verhit dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes met de ui, in het vet van de chorizo, in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg per persoon: 1/4 runderbouillonblokje en 70 ml water toe. Roer goed door en laat het geheel zachtjes reduceren tot serveren.

Stoemp maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el boter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de semi-gedroogde tomaten en de geroosterde wortel toe en meng goed door elkaar.

Serveren
6

Verdeel de stoemp over de borden en garneer met de gebakken chorizo. Leg de gehaktballen met de saus erbovenop. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.