Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Paksoi
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
125 gram
Kastanjechampignons
2 stuk(s)
Lente-ui
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
½ el
[Plantaardige] boter
1.25 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de champignons in schijfjes. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 4 minuten. Voeg het groene gedeelte toe en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.
Haal de paksoi uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en het witte gedeelte van de lente-ui toe en bak 5 - 7 minuten. Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de Koreaanse kruiden, 1/2 el boter per persoon en eventueel wat kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Meng de paksoi door de stoemp.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan en bak 1 spiegelei per persoon.
Verdeel de stoemp over diepe borden. Schep de sticky champignons met saus eroverheen. Leg het spiegelei erbovenop en garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.