Stoven was vroeger een manier om taai vlees mals en smaakvol te maken. Dat eerste is vandaag in ieder geval niet nodig, want mals is kippendij al van zichzelf. Het bevat meer vet dan kipfilet waardoor het voller van smaak en lekker sappig is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
25 gram
Spekblokjes
1 stuk(s)
Kippendijfilet
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Wortel
200 gram
Champignons
5 gram
Verse krulpeterselie & tijm
½ bakje(s)
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Laurierblad
1 stuk(s)
Ciabatta met zonnebloempitten
(Bevat Gluten)
200 ml
Kippenbouillon
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Bruine suiker
½ el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verhit de roomboter in een grote pan met deksel op middelmatig vuur. Bak de spekblokjes 4 – 5 minuten. Voeg de kippendij toe en bak 5 – 7 minuten rondom aan.
Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aardappelen en de peen in blokjes van 1 cm. Halveer de champignons. Snijd de takjes van de krulpeterselie en snijd het blad fijn. Bewaar takjes en blad apart
Haal de kippendij uit de pan en bewaar apart. Voeg de sjalotten toe aan de pan, en fruit 3 – 4 minuten. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Voeg de aardappel, de wortel en de champignons toe, en bak 5 – 6 minuten.
Leg de kippendij terug in de pan. Voeg de bouillon, de zwarte balsamicoazijn, de bruine suiker en de mosterd toe aan de pan en roer goed door. Leg de takjes krulpeterselie, de tijm en het laurierblad in de pan.
Laat 20 minuten stoven op middelmatig vuur met de deksel op de pan. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en zet het vuur middelhoog. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta 4 – 5 minuten.
Serveer de kip met de groenten, de saus, en garneer met de overige krulpeterselie. Serveer met de ciabatta.