Sesamnoedels met zoet-pikante varkensreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesamnoedels met zoet-pikante varkensreepjes

Sesamnoedels met zoet-pikante varkensreepjes

met gefrituurde uitjes, lente-ui en spitskool

Nieuw ingrediënt in je box! Harissa is een pikante, aromatische mix van chili en kruiden. Perfect om curry's, vlees en sauzen extra smaak te geven.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Varkensreepjes met Oosterse kruiden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Hello Harissa

¼ bosje(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

100 gram

Gesneden spitskool

½ stuk(s)

Wortel

1 zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3026 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten73.6 g
waarvan suikers28.9 g
Vezels10.3 g
Eiwitten36.4 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Pan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pot voor de noedels.
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Rasp de wortel.

Weetje: Wist je dat lente-ui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de spitskool en het witte gedeelte van de lente-ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de wortel toe aan de pan en bak 2 - 3 minuten verder.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een andere pan op middelhoog vuur en bak het varkensvlees 2 - 3 minuten.
Afmaken
3
  • Meng de ketjap, zoet-pikante chilisaus, harissa en sojasaus door het varkensvlees (zie Tip).
  • Bak 2 minuten en haal de pan van het vuur.
  • Voeg de sesamzaadjes toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
4
  • Voeg de groenten, de noedels en de Koreaanse kruidenmix toe aan het varkensvlees en meng goed.
  • Verdeel de noedels over diepe borden en besprenkel met de sesamolie.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de gefrituurde uitjes.