Flatbreadpizza's met garnalen en chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flatbreadpizza's met garnalen en chorizo

Flatbreadpizza's met garnalen en chorizo

met witte kaas, tomatensalsa en groene puntpaprika

Speciaal ingrediënt in je box! Volkoren graanproducten helpen de kans op onder andere hart- en vaatziekten te verkleinen. Dit volkoren Libanees flatbread is dus een betere keuze dan de witte variant én net zo lekker!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

2 stuk(s)

Volkoren Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

25 gram

Chorizoblokjes

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2894 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten24.7 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels9 g
Eiwitten34.2 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kleine kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Snijd de ui in halve ringen en snijd de puntpaprika in reepjes.
  • Meng in een kleine kom de passata met de Griekse kruidenmix, de olijfolie, de helft van de zwarte balsamicoazijn en de helft van de suiker. Breng op smaak met peper en zout.
Flatbread beleggen
2
  • Leg de flatbreads op een bakplaat met bakpapier en besmeer de flatbreads met de saus.
  • Beleg de flatbreads met de ui, puntpaprika, chorizo en garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de flatbreads 6 - 8 minuten in de oven.
Salsa maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg toe aan een kom.
  • Voeg de extra vierge olijfolie, de overige suiker en de overige zwarte balsamicoazijn toe.
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Serveer de flatbreadpizza's over borden.
  • Verkruimel de witte kaas eroverheen.
  • Garneer met de tomatensalsa.