Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

met ciabatta, knapperige koolsla en patatjes met peterselie

De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Soja
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische kaasschnitzel

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Soja, Mosterd)

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

100 gram

Witte kool en wortel

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

150 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4169 kJ
Energie (kcal)996 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten111.8 g
waarvan suikers24.3 g
Vezels14.3 g
Eiwitten24.2 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Saladekom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm dik (zie Tip).
  • Voeg de aardappelen toe aan een pan, bedompel met water en verkruimel het bouillonblokje erdoor (zie voorraadkast voor hoeveelheid).
  • Kook 7 - 9 minuten, giet af en houd apart.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje schnitzel zonder de aardappelen. Deze kun je bewaren voor een andere keer.

Schnitzel bakken
2
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snipper de helft van de ui en snijd de overige ui in halve ringen.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen en de kaasschnitzel in 2 minuten per kant gelijkmatig goudbruin. 
  • Voeg tijdens de laatste minuut van het bakken de helft van de honing toe aan de ui. 
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn, de mosterd en de overige honing. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng de koolslamix en de tomaat goed door de dressing.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Bak de aardappelen en de overige ui 1 - 2 minuten. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de peterselie grof.
  • Snijd het broodje open en beleg met de kaasschnitzel, de sriracha-mayo en een beetje salade. 
  • Serveer het broodje met de aardappelen. Serveer de overige salade ernaast.
  • Garneer met de peterselie.