Noedels met knoflookgarnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met gewokte groenten in ketjapsaus

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen:
Tarwe
Soja
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

200 gram

Groentemix met witte kool

(Kan bevatten Selderij)

40 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ zakje(s)

Maizena

(Kan bevatten Gluten)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ tl

Wittewijnazijn

25 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3235 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten38.9 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten80.1 g
waarvan suikers30.1 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Steelpan
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot en kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Voeg de helft van de zonnebloemolie toe. Schep goed om en houd apart.
  • Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
2
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl maizena en 1 tl koud water. Bereid de bouillon.
  • Verhit 1 el boter per persoon in een steelpan op middellaag vuur. Voeg de ketjap, het maizenamengsel, de wittewijnazijn, sambal en bouillon toe.
  • Meng het geheel goed door en laat het 1 minuut zachtjes indikken.
  • Snijd ondertussen de limoen in kwarten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Noedels roeren
3
  • Verhit 1/2 el boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen met de knoflook in 2 - 3 minuten gaar. 
  • Blus af met het sap van 1/4 limoen per persoon. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.
  • Voeg de noedels en de ketjapsaus toe aan de groenten. Schep goed door elkaar, zet het vuur hoog en bak nog 1 minuut al roerend. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over kommen of diepe borden en leg de garnalen erbovenop.
  • Garneer met de gomasio en de gefrituurde uitjes.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.