Wraps met vegetarische kipstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met vegetarische kipstukjes

Wraps met vegetarische kipstukjes

met romige pinda-koolsla, koriander en paprika

Wist je dat door een beetje azijn of citroensap toe te voegen, rode kool zijn mooie kleur beter behoudt bij het koken?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Pinda's
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

100 gram

Gesneden rode kool

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat Soja)

50 gram

Paprikareepjes

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Water voor saus

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

¾ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4150 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten53.6 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten89.3 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels11.9 g
Eiwitten33.1 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Hapjespan
Saladekom
Bord

Instructies

Groenten bakken
1
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en paprikareepjes 2 minuten.
  • Voeg de plantaardige kipstukjes toe en bak in 3 - 4 minuten lichtbruin.
  • Roer de honing en de aangegeven hoeveelheid water erdoor. Voeg sambal naar smaak toe en bak 1 minuut verder zodat het water verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
Pinda-koolsla maken
2
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.
  • Meng in een saladekom de pindakaas met de sesamolie, sojasaus, mayonaise en wittewijnazijn. Voeg sambal naar smaak toe.
  • Voeg de rode kool, koriander en pinda's toe aan de saladekom en meng goed.
Tortilla's opwarmen
3
  • Leg de tortilla's op een bord (zie Tip).
  • Verwarm de tortilla's 1 minuut in de microgolfoven op 700 Watt tot ze warm en zacht zijn.

Gezondheidstip: Dit recept is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat dan een deel van de tortilla's achterwege. De overige tortilla's kun je de volgende dag gebruiken.

Serveren
4
  • Serveer alles in aparte kommen zodat iedereen zelf de wraps kan samenstellen.