Romige mafaldine à la Stroganoff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige mafaldine à la Stroganoff

Romige mafaldine à la Stroganoff

met gemengd gehakt, groentemix en peterselie

Stroganoff is een romig en smaakvol gerecht van gebakken rundvlees of champignons in een rijke, gekruide saus, vaak geserveerd met pasta of rijst. Een Russische klassieker!

Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

100 gram

Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

BBQ-rub

200 gram

Roerbakmix met champignons

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Mosterd, Soja, Gerst)

¼

Tomatenpuree

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Mosterd

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3592 kJ
Energie (kcal)859 kcal
Vetten37.9 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten88.4 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels12.2 g
Eiwitten36.7 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot en kook de mafaldine 7 - 9 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit de boter in een sauteerpan en bak de groentemix 3 minuten op hoog vuur.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn.
  • Verlaag het vuur tot middelhoog. Voeg de knoflook, het gehakt, de tomatenpuree, tijm, BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en het gerookt paprikapoeder toe.
  • Bak in 3 minuten het gehakt los.
Saus maken
3
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de room, worcestershiresaus, honing en mosterd toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat sudderen tot de mafaldine gaar is.
Serveren
4
  • Voeg de mafaldine toe aan de saus en schep goed om.
  • Serveer op borden en garneer met de peterselie.