Romige mafaldine met spekreepjes en panko
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige mafaldine met spekreepjes en panko

Romige mafaldine met spekreepjes en panko

met Parmigiano Reggiano, prei, champignons en citroen

Citroenen voegen niet alleen een frisse toets en kleur aan je gerecht toe, maar dragen ook bij aan het ondersteunen van je spijsvertering!

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

50 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Champignonmix

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3631 kJ
Energie (kcal)868 kcal
Vetten42.1 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten88.9 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels10.5 g
Eiwitten29.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Malfadine koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven.
  • Kook de mafaldine 7 - 9 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet de pasta af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook met de groentemix 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de overige olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de spekjes en de panko tot de spekjes gaar zijn en de panko goudbruin is.
Saus maken
3
  • Snijd de citroen in 6 partjes en rasp de Parmigiano Reggiano.
  • Blus de groenten af met het sap van 1 citroenpartje per persoon.
  • Roer de room en de helft van de Parmigiano Reggiano door de groenten. Laat zachtjes sudderen tot de mafaldine klaar is.
Serveren
4
  • Voeg de mafaldine toe aan de saus en meng goed. Voeg wat van het bewaarde kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de mafaldine op diepe borden. Garneer met de spek-pankomengeling en de overige Parmigiano Reggiano.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.