Aziatische surf & turf: zoet-pikante chili-garnalen en krokante kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische surf & turf: zoet-pikante chili-garnalen en krokante kip

Aziatische surf & turf: zoet-pikante chili-garnalen en krokante kip

met paddenstoelen, zoetzure komkommer en chili-mayonaise

Surf & turf combineert iets van de zee (surf) met iets van de aarde (turf). Dit gerecht is zeer bekend in onder andere Amerika, Canada en Australië.

Allergenen:
Mosterd
Eieren
Tarwe
Soja
Schaaldieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Kipfilethaasjes

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

75 gram

Jasmijnrijst

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

⅓ stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

2 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1046 kcal
Energie (kJ)4374 kJ
Vetten46.5 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten103.4 g
waarvan suikers21.8 g
Vezels4.7 g
Eiwitten50 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Diep bord
Ovenschaal
Saladekom
Bord
Schuimspaan
Koekenpan
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook 250 ml water per persoon in een pot met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd vervolgens in dunne halve maantjes.
Kipfilethaasjes paneren
2
  • Meng in een kom 1/2 el mayonaise per persoon met peper en zout. Vul een diep bord met de panko.
  • Haal de kipfilethaasjes eerst door de mayonaise en vervolgens door de panko.
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pot met deksel. Giet af indien nodig. Voeg per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker toe aan de rijst. Roer goed door en bewaar afgedekt tot serveren.
Garnalen bakken
3
  • Maak in een ovenschaal een marinade van de knoflook en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1/2 el zoet-pikante chilisaus.
  • Voeg de garnalen toe aan de ovenschaal en meng goed.
  • Bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de garnalen gaar zijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Voeg de komkommer toe en houd apart. Schep af en toe om.
Kip frituren
4
  • Vul de bodem van een pan met 1 el zonnebloemolie per persoon en verhit op hoog vuur (zie Tip).
  • Leg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip voorzichtig in de pan. Bak 3 - 4 minuten per kant, of tot de kip gaar en goudbruin is.
  • Schep de kip met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Zorg dat de hele bodem bedekt is met een laag zonnebloemolie zodat je de kip goed kunt frituren.

Paddenstoelen bakken
5
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de sjalot samen met de gemengde paddenstoelen 6 - 8 minuten.
  • Voeg de zoete Aziatische saus toe, draai het vuur laag en laat zachtjes bakken tot serveren.
  • Meng in een kleine kom de overige zoet-pikante chilisaus met de overige mayonaise.
Serveren
6
  • Serveer de komkommer, gebakken paddenstoelen, garnalen, krokante kip en de rijst allemaal in aparte schalen.
  • Schenk de sojasaus over de rijst en garneer met de gomasio.
  • Serveer de chili-mayonaise bij de krokante kip.