Sweet & savoury Midden-Oosters stoofje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet & savoury Midden-Oosters stoofje

Sweet & savoury Midden-Oosters stoofje

met kipmerguez, parelcouscous en rozijnen

Deze parelcouscous heeft het allemaal: van de hartige kipworstjes tot zoete rozijnen en van zachte parelcouscous tot knapperige amandelen.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Rozijnen

5 gram

Verse munt

2 stuk(s)

Kipmerquezworstje

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)833 kcal
Energie (kJ)3483 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers22 g
Vezels8.7 g
Eiwitten36 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Snijd de paprika in reepjes. Snipper de rode ui. Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon en bak 30 seconden, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 – 4 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml kippenbouillon met 75 ml kokend water per persoon of gebruik natriumarme bouillon. Je kunt ook de helft van de witte kaas gebruiken.

Parelcouscous koken
2

Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de parelcouscous toe aan de hapjespan met de paprika en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 12 – 14 minuten gaar. Roer regelmatig.

Tomaten toevoegen
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenblokjes en de rozijnen de laatste 4 – 6 minuten toe aan de parelcouscous.

Kipmerguez bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipmerguezworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Garnering snijden
5

Snijd de witte kaas in kleine blokjes. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Hak de amandelen grof.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de kipmerguezworstjes erop. Garneer met de witte kaas, de amandelen en de verse munt.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.