Bulgur is het belangrijkste ingrediënt in tabouleh en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het zit boordevol eitwitten en zorgt dus dat je lang vol zit. Andere elementen in tabouleh zijn peterselie en andere verse kruiden. Vandaag gebruik je krulpeterselie samen met munt en koriander.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode ui
85 gram
Volkoren bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
1.5 stuk(s)
Tomaat
4 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
3 bosje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
6 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
120 gram
Varkenshaasreepjes met gyroskruiden
30 gram
Rucolamelange
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
1.5 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel, voeg de bulgur toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in 15 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de rode ui en snijd de tomaat klein.
Pluk de blaadjes van de takjes munt. Hak de koriander, de krulpeterselie en de muntblaadjes fijn. Meng de tomaat en de helft van de verse kruiden in een saladekom.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes met de rode ui in 3 – 4 minuten gaar op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de tomaat in de saladekom. Voeg de bulgur en de rucolamelange toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.
Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.