Tabouleh is ideaal om mee te variëren. Probeer ook eens met granaatappel, zwarte olijven of verse abrikoos.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
125 gram
Rode kerstomaten
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
70 gram
Bulgur
0.16 zakje(s)
Gemalen korianderzaad
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
10 gram
Pistachenoten
¼ stuk(s)
Avocado
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Gedroogde cranberry's
0.08 snufje
Chilivlokken
½ el
Wittewijnazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
Pour le boulgour, portez 160 ml d'eau à ébullition dans la casserole et émiettez-y 1/4 de bouillons de légumes. par personne. Pendant ce temps, émincez l'oignon rouge en fines rondelles. Coupez les tomates cerises en deux et le concombre en petits dés.
Tip: Let op, je gebruikt niet alle bulgur. Ben jij een grote eter? Bereid dan 175 ml bouillon en kook alle bulgur. Besprenkel in dat geval na het serveren de maaltijd met iets meer extra vierge olijfolie naar smaak .
Ajoutez le boulgour au bouillon lorsque celui-ci est à ébullition et faites-le cuire 15 à 17 minutes à couvert, jusqu’à absorption complète. Remuez régulièrement. Égouttez-le au besoin et réservez-le sans couvercle. Pendant ce temps, dans le saladier, mélangez les tomates, le concombre, 1/2 cc de coriandre moulue par personne, le vinaigre de vin blanc et l'huile d'olive vierge extra. Poivrez et salez à votre goût.
Tip: Bulgur is een volkoren graansoort, gemaakt van tarwe. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Daarom zijn volkoren producten rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer. Wist je dat vezels bijdragen aan een gezond immuunsysteem en cholesterolgehalte?
Faites chauffer la poêle sans matière grasse à feu moyen-vif. Faites-y cuire l'oignon rouge 3 à 4 minutes avec une bonne pincée de sel. Remuez régulièrement pour que l'oignon rouge ne brûle pas. Ajoutez ensuite l'huile d'olive, baissez le feu et faites caraméliser l'oignon rouge 6 à 8 minutes.
Retirez les feuilles de menthe des brins et ciselez-les en lanières. Hachez grossièrement le persil. Concassez grossièrement les pistaches. Coupez l'avocat en deux et retirez-en le noyau. Épluchez-le. Détaillez-en la chair en dés. Émiettez la feta.
Ajoutez le boulgour, l'oignon rouge, 2/3 des herbes fraîches au saladier. Mélangez bien. Poivrez et salez à votre goût.
Tip: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de pistachenoten, avocado en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterol verlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.
Servez le taboulé dans les assiettes. Garnissez-le d'avocat, de pistaches, de feta, du reste d'herbes fraîches et de cranberries séchées, puis arrosez d'huile d'olive verge extra à votre goût.
Tip: Houd je van pittig? Bestrooi dan met een beetje chilivlokken naar smaak. Let op! Ze zijn erg pittig.