Bulgur is het belangrijkste ingrediënt in tabouleh en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het zit boordevol eiwitten en zorgt dus dat je lang vol zit. Andere elementen in tabouleh zijn verse kruiden. Vandaag gebruik je krulpeterselie samen met munt en koriander.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Rode ui
6 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
4 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
3 bosje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Varkenshaasreepjes met gyroskruiden
30 gram
Gemengde sla
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
¾ tl
Witte balsamicoazijn
1.5 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de rode ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes.
Pluk de blaadjes van de takjes munt. Hak de koriander, de krulpeterselie en de muntblaadjes grof. Meng de gemengde sla met de helft van de verse kruiden in een saladekom.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes met de rode ui en de rode paprika in 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg de witte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de saladekom. Voeg de bulgur toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.
Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.