Tabouleh met varkenshaasreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tabouleh met varkenshaasreepjes

Tabouleh met varkenshaasreepjes

Met rode paprika en verse kruiden

Bulgur is het belangrijkste ingrediënt in tabouleh en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het zit boordevol eiwitten en zorgt dus dat je lang vol zit. Andere elementen in tabouleh zijn verse kruiden. Vandaag gebruik je krulpeterselie samen met munt en koriander.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Rode ui

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

4 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

3 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Varkenshaasreepjes met gyroskruiden

30 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

¾ tl

Witte balsamicoazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3025 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels19 g
Eiwitten33 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

bulgur
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes.

sla
3

Pluk de blaadjes van de takjes munt. Hak de koriander, de krulpeterselie en de muntblaadjes grof. Meng de gemengde sla met de helft van de verse kruiden in een saladekom.

varken
4

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes met de rode ui en de rode paprika in 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

bulgur
5

Voeg de witte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de saladekom. Voeg de bulgur toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.