Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise

Taco's met tempura garnalen en zoete chili-mayonaise

met zwarte bonen, mais en friszure wortel-koolsalade

Saviez-vous que label ASC garantissait des crevettes pêchées dans le respect de l'environnement et dans de bonnes conditions de travail ?

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

70 gram

Maïs in blik

⅓ pak(ken)

Zwarte bonen

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Olijfolie

1.5 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)792 kcal
Energie (kJ)3316 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers17 g
Vezels14.3 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Aluminiumfolie
Koekenpan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en meng de wortel-koolmix erdoor. Breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
  • Zet de oven uit en houd de tortilla's warm in de oven.
Tempura garnalen maken
2
  • Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el bloem, 1 1/2 el water en 1/2 el rodewijnazijn en breng goed op smaak met peper en zout. Meng goed door.
  • Verhit een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg hier 2 el zonnebloemolie per persoon aan toe en laat opwarmen. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Meng, zodra de olie heet is, de garnalen door het tempurabeslag en voeg ze voorzichtig toe aan de pan.
  • Bak de garnalen, afgedekt, 2 - 3 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en besprenkel met peper en zout.
Mais en bonen bakken
3
  • Verhit ondertussen in een tweede koekenpan 1 tl olijfolie per persoon. Weeg de juiste hoeveelheid mais en bonen af.
  • Voeg de mais toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Voeg daarna de zwarte bonen toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus. Besmeer de taco's met wat chili-mayonaise.
  • Verdeel de mais en bonen over de tacos en leg hierop wat zoetzure wortel-koolsalade en tomatenblokjes.
  • Verdeel de garnalen over de taco's en besprenkel met de chili-mayonaise.
  • Serveer eventueel met de overige zoetzure wortel-koolsalade.

Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.