topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaanse tapas

Spaanse tapas

met mosselen, worstjes, patatas bravas, geroosterde Turkse pepers en tomatensalade

Chorizo is een Spaanse worstsoort die de smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Labels:
Comfortfood
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Mosselen

½ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

50 gram

Chorizoblokjes

200 gram

Aardappelen

50 gram

Aioli

50 gram

Passata

2 stuk(s)

Turkse groene peper

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1.5 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Rodewijnazijn

2 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1361 kcal
Energie (kJ)5696 kJ
Vetten88 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers14 g
Vezels13.6 g
Eiwitten52 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Steelpan
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng in een kom de aardappelblokjes met het paprikapoeder en 3/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelmatig vuur.
  • Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.
Turkse groene pepers bakken
2
  • Leg de Turkse groene pepers in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met een ruime hoeveelheid zout (zie Tip).
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak 10 – 15 minuten, of tot de groene pepers donker beginnen te worden.
  • Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.
  • Bak de broodjes 3 - 4 minuten mee in de oven, of tot ze krokant zijn.

Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de Turkse groene pepers op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet te veel in de pepers.

Saus maken
3
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Bakken
4
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de worstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om.
  • Verhit een grote soep- of mosselpan en bak de chorizo 2 - 3 minuten. Voeg de mosselen met het vocht toe aan dezelfde pan en schep goed om.
  • Verhit de mosselen, afgedekt, ongeveer 5 minuten, of tot alle mosselen warm zijn. Roer per persoon: 1/2 el passatasaus en 1/2 el roomboter door de mosselen. Gooi de mosselen die niet open zijn weg.
Tomatensalade
5
  • Snijd de tomaten in dunne plakjes.
  • Snipper de sjalot en meng in een kom met 1/2 el rodewijnazijn per persoon.
  • Leg de tomatenplakjes op een bord en besprenkel de dressing erover. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de aardappelblokjes op een bord. Besprenkel met de passatasaus en de aioli. Houd wat saus apart voor bij de worstjes.
  • Serveer de worstjes en Turkse groene pepers op een bord.
  • Serveer de mosselen in een diep bord en de broodjes ernaast (zie Tip).
  • Serveer de tomatensalade ernaast.

Tip: De marinade van de mosselen is lekker gekruid, gebruik het brood om er in te dippen.