Plaattaart met courgette, salami en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met courgette, salami en witte kaas

Plaattaart met courgette, salami en witte kaas

met frisse salade van peer en komkommer

Nieuw ingrediënt in je box! Salami komt oorspronkelijk uit Italië en is afgeleid van het Latijnse woord sal, dat 'zout' betekent. Een echte smaakversterker dus.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Courgette

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 plak(ken)

Salami

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4056 kJ
Energie (kcal)969 kcal
Vetten67.6 g
waarvan verzadigd33.9 g
Koolhydraten63.5 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels6.2 g
Eiwitten21.4 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.
  • Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit over een bakplaat met bakpapier (zie Tip).

Gezondheisdtip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/3 van het bladerdeeg per persoon. De rest kun je de volgende dag beleggen met je favoriete ingrediënten, bakken en als snack of nagerechtje eten.

Plaattaart beleggen
2
  • Besmeer met de zure room en breng op smaak met peper. Beleg met de courgettelinten en besprenkel met olijfolie naar smaak.
  • Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Houd 1/3 van de peerblokjes apart. Snijd de ui in halve ringen.
  • Verdeel de overige peer, samen met de ui en de salamisneetjes, over de plaattaart.
  • Verkruimel de witte kaas erover en bak 20 - 25 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout.
  • Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.
  • Voeg de komkommerlinten en de overige peerblokjes toe aan de saladekom met dressing.
  • Snijd de muntblaadjes en de bladpeterselie fijn en meng met de komkommer, peer en de dressing.
Serveren
4
  • Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden.
  • Serveer met de komkommer-peersalade.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!