De knapperige korst van deze aspergepie contrasteert goed met de romige vulling van kaas en witte asperges. Het zuur in de vinaigrette en de gebakken groenten maken het geheel wat frisser.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½
Rode ui
½
Rode paprika
1
Aspergetaartje
(Bevat Gluten, Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine)
1
Ei
(Bevat Eieren)
30
Gemengde sla
½
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1
Witte balsamicoazijn
1
Zwarte balsamicoazijn
1
Extra vierge olijfolie
½
Mosterd
¼
Honing
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de paprika in reepjes.
Verwijder het zilveren schaaltje van de aspergepie en bak 18 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en bak de rode ui en paprika 10 minuten op laag vuur. Voeg na 1 minuut de witte balsamicoazijn toe. Breng daarna op smaak met peper en zout.
Breng de eieren aan de kook in een steelpan met water en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten. Liever een zachtgekookt ei? Haal de eieren dan na 5 - 6 minuten uit de pan. Laat daarna schrikken onder koud water en pel de eieren voorzichtig. Snijd de eieren doormidden en bewaar apart.
Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, mosterd en honing. Meng er de paprika, rode ui en gemengde sla door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en serveer met de aspergepie en het gekookte ei.