Tempeh met pikante ketjapsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tempeh met pikante ketjapsaus

Tempeh met pikante ketjapsaus

met patatjes en groenten

Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Deze tempeh zit vol eiwitten en ijzer en is dus zeer geschikt als vleesvervanger.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

15 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1.5 tl

Sambal

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2610 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten24.1 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten72.7 g
waarvan suikers23.6 g
Vezels15.4 g
Eiwitten26.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Groenten snijden
1

Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in smalle repen.

Aardappelen bakken
2

Was of schil de aardappelen en snijd in wedges. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een sauteeerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelwedges, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan, voeg 1 1/2 tl Surinaamse kruidenmix per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer zonnebloemolie toe indien nodig.

Sperziebonen koken
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng een bodempje water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel. Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet vervolgens af en spoel onder koud water zodat ze niet verder garen.

Tempeh bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
5

Bak vervolgens in dezelfde pan de knoflook, ui, sperziebonen en puntpaprika 8 - 10 minuten. Bak de laatste 2 minuten de tempeh mee. Blus af met de ketjap en 1 tl sambal per persoon. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige sambal en zet apart tot serveren.

Serveren
6

Verdeel de patatjes over de borden. Schep de groenten en tempeh ernaast. Serveer met de pikante mayonaise.

Weetje: Wist je dat tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!