Teriyakigehaktballetjes met gebakken groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyakigehaktballetjes met gebakken groenten

Teriyakigehaktballetjes met gebakken groenten

met rijst, pinda's en lente-ui

Het groene gedeelte van de lente-ui is milder van smaak dan het witte gedeelte. Dit maakt het witte gedeelte beter geschikt om mee te koken en het groene gedeelte beter om mee te garneren.

Labels:
Familie
Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ bosje(s)

Lente-ui

75 gram

Jasmijnrijst

200 gram

Groentemix met witte kool

(Kan bevatten Selderij)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

30 ml

Water voor saus

½ el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3400 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten36.9 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten87.5 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels7.3 g
Eiwitten28.6 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen. Bewaar het groene en het witte gedeelte apart van elkaar. 
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de groentemix toe en bak 2 - 3 minuten al roerend op hoog vuur.
  • Voeg de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus toe aan de groenten en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 3 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg 1/2 el bruine suiker per persoon toe en schep om tot de suiker gesmolten is.
  • Blus af met de teriyakisaus, de overige sojasaus, de overige sesamolie en het water. Verwarm het geheel nog 2 minuten.
Serveren
4
  • Hak de pinda's grof.
  • Verdeel de rijst en groenten over diepe borden.
  • Schep de teriyakigehaktballetjes erop en schenk de teriyaki uit de pan over de groenten en de rijst.
  • Garneer met de pinda's en het groene gedeelte van de lente-ui.