Tex-Mex pizza met avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex pizza met avocadodip

Tex-Mex pizza met avocadodip

met witte kaas, mais en rode ui

Vandaag geef je een Mexicaanse twist aan je pizza. Je belegt hem namelijk met avocadodip en mais.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

100 gram

Passata

70 gram

Maïs in blik

¼ stuk(s)

Ui

25 gram

Geraspte belegen kaas

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)896 kcal
Energie (kJ)3747 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten115 g
waarvan suikers18 g
Vezels8.4 g
Eiwitten28 g
Zout6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringetjes (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Verdeel de ui dan in stap 3 over de pizza en bak mee.

Tomatensaus maken
2

Verwarm 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Voeg de knoflook, tomatensaus en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (s) per persoon toe en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kruiden of houd apart.

Pizza bakken
3

Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en smeer het pizzadeeg in met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte kaas en bak 13 - 15 minuten in de oven.

Toppings bereiden
4

Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in partjes.

Pizza beleggen
5

Haal de pizza uit de oven en garneer met de mais, rode ui, avocadodip en witte kaas (zie Tip). Knijp 1 limoenpartje uit over de avocadodip.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de avocadodip. De overige avocadodip kan je de volgende dag gebruiken op een boterham met tomatenplakjes, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden. Serveer met de overige limoenpartjes.

Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.