Geglaceerde heekfilet met kroepoek en lente-ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geglaceerde heekfilet met kroepoek en lente-ui

Geglaceerde heekfilet met kroepoek en lente-ui

met kokosrijst en wokgroenten

Speciaal ingrediënt in je box! Kroepoek uit Zeeland. Gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder zoete garnaaltjes, gevangen in de Noordzee.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

30 gram

Kroepoek met Noordzeegarnalen

(Bevat Schaaldieren Kan bevatten Weekdieren, Vis)

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Courgette

1.5 tl

Gemalen kurkuma

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Jasmijnrijst

¼ bosje(s)

Lente-ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Peultjes

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Bloem

1 tl

Sambal

1 el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

25 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3769 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten34.3 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten113.1 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels9.2 g
Eiwitten33.8 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Diep bord
Wok of hapjespan
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Voeg de kokosmelk en de kurkuma toe aan een pot met deksel. Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Breng aan de kook, zet het vuur laag en voeg de rijst toe. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de lente-ui fijn en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette, de peultjes en het witte gedeelte van de lente-ui 4 - 6 minuten.
  • Voeg de knoflook en Koreaanse kruidenmix toe en bak nog 2 minuten.
  • Verdeel de bloem over een diep bord. Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
  • Wentel de vis door de bloem.
Vis bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Zet daarna het vuur lager en bak nog 1 minuut aan de andere kant.
  • Haal de vis uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de suiker, sojasaus, sambal en het water voor de saus toe aan de pan. Laat 1 - 2 minuten indikken op middelhoog vuur, of tot het de dikte van siroop heeft.
Serveren
4
  • Leg de vis terug in de pan en meng goed zodat de vis helemaal bedekt is met de saus.
  • Verdeel de rijst over diepe borden en leg de vis met saus erbovenop. 
  • Serveer de groenten en kroepoek ernaast.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.