.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Abrikozenstukjes
2.5 gram
Verse dragon
30 gram
Parelcouscous
½ stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
25 gram
Biologische zure room
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat, de rode paprika en de gedroogde abrikozen in stukken. Ris de blaadjes van de takjes dragon en snijd de blaadjes fijn.
Tip: Wist je dat dit gerecht ruim 300 g groente bevat en meer vitamine C dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid?
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, de tomaat, de paprika, de abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg per persoon 200 ml van het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
Zorg ondertussen dat de parelcouscous net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 – 14 minuten. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af, roer de couscous los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Weeg 30g parelcouscous per persoon af. Het zou kunnen dat je meer parelcouscous hebt gekregen dan nodig is voor dit recept.
Snijd ondertussen de ciabatta open en snijd elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 6 – 8 minuten krokant in de oven.
Tip: Dit gerecht bevat door de bruine ciabatta en de grote hoeveelheid groenten bijna de helft van je dagelijkse vezelbehoefte. Goed voor je gezondheid en verzadigingsgevoel.
Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de Italiaanse kaas, de overige zure room en de dragon. Serveer met de soepstengels.
Tip: Dragon heeft een vrij sterke smaak, dus proef goed en voeg naar smaak meer of minder toe.