De zoete noot in deze soep komt niet alleen van de paprika en tomaat, er zitten ook gedroogde abrikozen in. Deze bevatten net zoveel vitaminen als verse abrikozen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Paprika
20 gram
Abrikozenstukjes
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja)
2.5 gram
Verse dragon
40 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
1 stuk(s)
Volkoren ciabatta
(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat en paprika in stukken. Ris de blaadjes van de dragontakjes en snijd fijn.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd bijna 300 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH? De vitamine C komt vooral uit de paprika, maar ook uit de ui en de tomaten.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppot met deksel op middelmatig vuur en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook 2 minuten. Roer regelmatig goed door. Voeg de tomatenblokjes en 200 ml van het kokende water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, 8 - 10 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: In je box zit waarschijnlijk meer parelcouscous dan je voor dit recept nodig hebt. Weeg de juiste hoeveelheid per persoon af, of gebruik alles als je een grote eter bent.
Snijd ondertussen het broodje open en snijd elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Verdeel de overige knoflook erover en breng op smaak met peper en zout. Bak in 8 - 10 minuten krokant in de oven.
Weetje: Dit gerecht bevat door het broodje en de grote hoeveelheid groente bijna de helft van je dagelijkse vezelbehoefte. Vezels zijn goed voor je darmen en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.
Haal ondertussen de soeppot van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de geraspte Italiaanse kaas, de overige zure room en de dragon (zie Tip). Serveer met de soepstengels.
Tip: Dragon heeft een vrij sterke smaak, dus proef goed en voeg naar smaak meer of minder toe.