De zoete noot in deze soep komt niet alleen van de paprika en tomaat, er zitten ook gedroogde abrikozen in. Deze bevatten net zoveel vitaminen als verse abrikozen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Paprika
2.5 gram
Verse dragon
20 gram
Abrikozenstukjes
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja)
40 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
1 stuk(s)
Seizoensbroodje
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose))
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
300 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat en paprika in stukken. Ris de blaadjes van de dragontakjes en snijd fijn.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd bijna 300 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH? De vitamine C komt vooral uit de paprika, maar ook uit de ui en de tomaten.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppot met deksel op middelmatig vuur en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook 2 minuten. Roer regelmatig goed door. Voeg 2/3 van het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
Breng water aan de kook in een ruime pot voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook in 8 - 10 minuten gaar (zie Tip). Giet af en laat uitstomen.
Tip: In je box zit waarschijnlijk meer parelcouscous dan je voor dit recept nodig hebt. Weeg de juiste hoeveelheid per persoon af of gebruik alles als je een grote eter bent.
Snijd ondertussen het broodje open. Leg de helften op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 5 - 7 minuten krokant in de oven.
Haal ondertussen de soeppot van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de geraspte Italiaanse kaas, de overige zure room en de dragon (zie Tip). Serveer met het knapperige broodje.
Tip: Dragon heeft een vrij sterke smaak, dus proef goed en voeg naar smaak meer of minder toe.