Tomatenorzo met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met munt-yoghurtdressing

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

BBQ-rub

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ tl

Extra vierge olijfolie

¾ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2715 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten22.6 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten74.4 g
waarvan suikers19 g
Vezels9.8 g
Eiwitten32.5 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes en snijd de verse munt fijn.
Saus maken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/3 van de olijfolie in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de ui, de helft van de knoflook en de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 2 minuten.
  • Voeg de passata, de suiker en 50 ml kookvocht per persoon toe. Verlaag het vuur en laat de saus, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes pruttelen.
Kip bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de overige ui, overige knoflook en de paprikareepjes 3 - 4 minuten.
  • Voeg de kip toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Meng ondertussen de orzo door de saus en laat het geheel 2 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Ui is een goede bron van vitamine C. Vitamine C is nodig bij de opname van ijzer uit het eten.

Serveren
4
  • Meng in een kom de komkommer met de yoghurt, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en de helft van de munt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tomatenorzo over diepe borden. Schep de kip, de groenten en de yoghurtdressing erbovenop.
  • Garneer met de overige munt.