Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Krulpeterselie en oregano
85 gram
Witte langgraanrijst
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
3 stuk(s)
Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Tomaat
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
200 ml
Zoutarme kippenbouillon
Bereid de bouillon. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de blaadjes oregano van de steel en snijd fijn.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op gemiddeld vuur. Voeg de rijst, de ui, de knoflook en de blokjes paprika toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon, de tomatenblokjes en de oregano toe. Breng, afgedekt, aan de kook en kook 15 - 18 minuten zachtjes, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is (zie TIP).
Tip: Hoe snel de rijst gaart is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Proef daarom regelmatig of hij al gaar is en voeg extra bouillon of water toe als de rijst droogkookt.
Halveer de kipgehaktballetjes en draai er nieuwe balletjes van, zodat je er 6 per persoon hebt (zie TIP). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten, of totdat de gehaktballen gaar zijn.
Tip: Heb je liever grotere gehaktballen? Dan kun je ze natuurlijk heel laten, maar let wel op dat je ze dan langer bakt.
Snijd de pruimtomaat in parten. Snijd de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de feta.
Haal de pan met tomatenrijst van het vuur en roer de parten pruimtomaat en de helft van de peterselie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de tomatenrijst over de borden en serveer met de kipgehaktballetjes. Garneer met de overige peterselie en de feta.