Het kipgehakt is gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. Zo waan je je voor even in Italië!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse krulpeterselie & tijm
75 gram
Witte langgraanrijst
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
3 stuk(s)
Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Olijfolie
200 ml
Zoutarme kippenbouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon (zie Tip). Snijd de paprika in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes van de tijmtakjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan een natriumarm bouillonblokje of gebruik de helft van het bouillonblokje met dezelfde hoeveelheid water.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de rijst, de ui, de knoflook en de paprikablokjes toe. Bak 2 - 3 minuten al roerend. Voeg dan de kippenbouillon, de tomatenblokjes en de tijm toe en breng afgedekt aan de kook. Kook het geheel 15 - 18 minuten zachtjes, of tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is.
Halveer de kipgehaktballetjes en zodat je 6 balletjes per persoon hebt (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Tip: Heb je liever grotere gehaktballen? Dan kun je ze natuurlijk heel laten, maar let er wel op dat je ze dan langer bakt.
Snijd de tomaat in partjes. Snijd de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de witte kaas.
Weetje: Wist je dat tomaten, vers of uit blik, rijk zijn aan vitamine A, C, E én lycopeen? Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Haal de pan met tomatenrijst van het vuur en roer de tomatenpartjes en de helft van de peterselie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de tomatenrijst over de borden en serveer met de kipgehaktballetjes. Garneer met de overige peterselie en de witte kaas (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd dan met de helft van de witte kaas of laat deze achterwege. De overige witte kaas kan in een lekkere lunchsalade de volgende dag, of leg je op je boterham.