Tomatenrisotto met kokosmelk en basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatenrisotto met kokosmelk en basilicum

Tomatenrisotto met kokosmelk en basilicum

met rucola, pecorino en gemengde pittentopping

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode kerstomaten

¼

Tomatenpuree

75 gram

Risottorijst

75 ml

Kokosmelk

4.95 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

25 gram

Geraspte pecorino DOP

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)807 kcal
Energie (kJ)3376 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers11 g
Vezels4.9 g
Eiwitten20 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Pluk de blaadjes van het basilicum en bewaar de takjes apart. Bereid de bouillon en voeg de basilicumtakjes toe aan de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de rode cherrytomaten

Bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de ui toe en 3/4 van de cherrytomaten. Roerbak 3 – 4 minuten. Verlaag het vuur naar middelhoog. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de tomatenpuree, de risottorijst en de knoflook toe. Roer goed door en bak nog 1 – 2 minuten verder.

Risotto bereiden
3

Verlaag het vuur, voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan (zie Tip). Dek de pan af en laat het geheel 15 - 18 minuten sudderen op laag vuur. Roer regelmatig door en voeg eventueel wat water toe als de rijst te snel droogkookt.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met rijst.

Roosteren
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix tot de pitten beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

Risotto afwerken
5

Voeg, zodra de risottorijst gaar is, 1/2 el roomboter per persoon, de helft van het basilicum, de helft van de pecorino en de helft van de pittenmix toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola over diepe borden en schep de risotto erop. Garneer met het overige basilicum en de overige pecorino, pittenmix en cherrytomaten.