NL: Houd je van pittig eten? Geef je bruschetta's wat meer pit door deze af te maken met cayennepeper of chilivlokken. BE: Houd jij van wat pikanter eten? Geef je bruschetta's wat meer pit door deze af te kruiden met cayennepeper of chilivlokken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ stuk(s)
Wortel
3 stuk(s)
Tomaat
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
0.99 tl
Paprikapoeder
½
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
40 gram
Paprikapesto
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Préchauffez le four à 200°C. Taillez l’oignon en demi-rondelles et écrasez ou émincez l’ail. Coupez les carottes en fines demi-rondelles et les tomates en quartiers.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Faites chauffer 1/4 cs d’huile d’olive par personne dans la marmite à soupe et revenir l’oignon et l’ail 2 minutes à feu moyen. Ajoutez la carotte, la tomate, le thym séché, le paprika en poudre et le concentré de tomate, puis faites cuire le tout 2 minutes.
Émiettez 1/2 bouillon au-dessus de la casserole par personne. Ajoutez-y le miel et 250 ml d’eau bouillante par personne. Laissez mijoter la soupe 12 à 15 minutes à couvert et à feu doux.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gerbuik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.
Pendant ce temps, coupez le pain en tranches de 1 cm d’épaisseur. Disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé, tartinez-les de pesto de poivron rouge, arrosez-les éventuellement du reste d’huile d’olive et enfournez-les 6 à 8 minutes.
Hors du feu, ajoutez la moitié du fromage italien et mixez la soupe au mixeur plongeant. Ajoutez éventuellement de l’eau (chaude) si vous souhaitez l'éclaircir, puis salez et poivrez à votre goût.
Servez la soupe dans des bols et garnissez-la du reste de fromage italien. Si vous le souhaitez, versez-y un filet d’huile d’olive vierge extra et servez les bruschette au pesto de poivron en accompagnement.
Tip: Dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie en levert je al bijna 50% van de ADH vezels. Daarnaast is het rijk aan vitamine A - goed voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem.