-
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Wortel
75 gram
Bleekselderij
(Bevat Selderij)
1.5 tl
Ras el hanout
30 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
1 stuk(s)
Varkensworst met sinaasappel en ras el hanout
½ stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))
250 ml
Runderbouillon
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij fijn.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ras el hanout-kruiden een halve minuut, tot die beginnen te geuren. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten.
Voeg de parelcouscous toe aan de soeppan met deksel en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten gaar. Roer regelmatig door.
Knip of snijd ondertussen de worst open en haal de vulling eruit. Draai van de vulling 7 gehaktballetjes per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 4-5 minuten op middelhoog vuur bruin. Bak ondertussen het naanbrood 4 - 5 minuten in de oven.
Voeg de gehaktballetjes en het bakvet toe aan de soep en laat het geheel nog 1 minuut, afgedekt, zachtjes koken.
Verdeel de soep over de kommen, serveer met het naanbrood.