Tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade

Tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade

met knapperige groenten, mais en pinda's

In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!

Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Limoen

70 gram

Maïs in blik

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

8.75 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

45 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

50 gram

Witte kool en wortel

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3763 kJ
Energie (kcal)899 kcal
Vetten55.9 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten59.5 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels15.1 g
Eiwitten34.1 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Laat de mais uitlekken en bewaar apart in een kom.

Tip: Je kunt de tortilla‘s ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort een voor een in een pan vlak voor serveren.

Gehakt bakken
2
  • Meng in een kleine kom de knoflook, gemberpuree, sojasaus en per persoon: 1/2 el water en het sap van 1 limoenpartje tot een marinade (zie Tip).
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten bruin.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Specerijen bereiden
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 4 minuten in de oven.
  • Voeg de marinade toe aan de pan met rundergehakt en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Hak ondertussen de pinda's grof.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus, de wittewijnazijn en 1/2 el water per persoon.
Serveren
4
  • Serveer alles in verschillende kommen.
  • Laat iedereen de eigen tortilla's beleggen.