Tortilla's met lamsgehakt en krokante kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla's met lamsgehakt en krokante kikkererwten

Tortilla's met lamsgehakt en krokante kikkererwten

Met frisse salade en yoghurt-tahinsaus

Baharat, wat Arabisch is voor 'specerijen', is een populair kruidenmengsel in keukens in het Midden-Oosten. Het is een mix van onder andere paprika, komijn en nootmuskaat en wordt vaak gebruikt voor lam, kip, vis of soep. In dit recept gebruik je de baharat om de kikkerwerten en het lamsgehakt een milde, warme smaak te geven.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Kikkererwten

¾ tl

Baharat

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Lamsgehakt

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode paprika

¼ stuk(s)

Rode ui

3 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Gluten)

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

¼ tl

Zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2966 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd20.7 g
Koolhydraten25 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Keukenpapier
Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Kikkererwten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Giet de kikkererwten af in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier met per persoon 1/4 el olijfolie en 1/4 tl baharat. Breng op smaak met peper en zout. Bak de kikkererwten 18 – 22 minuten in de oven, of tot ze krokant en goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Gehakt kruiden
2

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Meng het lamsgehakt in een kom met de helft van de peterselie en per persoon 1/4 tl zout.

Gehakt bakken
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelmatig vuur en bak de rest van de baharat tot het begint te geuren. Voeg de overige olijfolie en knoflook toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg het lamsgehakt toe en roerbak nog 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
4

Snijd ondertussen de komkommer en de rode paprika in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.

Salade mengen
5

Meng in een saladekom de paprika, rode ui en komkommer met de helft van de yoghurt-tahinsaus, de overige peterselie en 1 tl witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en bestrooi met de krokante kikkererwten. Vul de tortilla's met het lamsgehakt en serveer met de overige yoghurt-tahinsaus.