Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus
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Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

met koolsalade, cheddar en jalapeño's

Met jalapeño's maak je dit Mexicaans geïnspireerde gerecht helemaal compleet. Wist je dat deze hete peper vernoemd is naar de plaats waar hij voor het eerst werd gekweekt: Xalapa, Mexico?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

½

Tomatenpuree

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

1 pak(ken)

Zwarte bonen

25 gram

Geraspte cheddar

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

25 gram

Biologische zure room

¼ stuk(s)

Limoen

3 stuk(s)

Witte tortilla

15 gram

Gesneden jalapeño's

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

50 ml

Water

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

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Voedingswaarden

Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2805 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers27 g
Vezels17.3 g
Eiwitten24 g
Zout5 g

Benodigdheden

Steelpan
Sieb
Hapjespan
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Préparer la sauce BBQ
1

Dans la petite casserole, faites chauffer, par personne, 1 cc de sauce barbecue, 1/3 de pot de concentré de tomates, 1/2 cs de vinaigre balsamique blanc, 1 cc de miel, 50 ml d’eau et la sauce soja. Laissez réduire 15 minutes à feu doux.

Couper
2

Taillez le poivron en lanières. Émincez l’oignon. Rincez les haricots et égouttez-les dans la passoire.

Sauter les légumes
3

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive à feu moyen-vif dans la sauteuse. Faites sauter l’oignon et le poivron 4 à 5 minutes. Ajoutez les haricots noirs et poursuivez la cuisson 1 à 2 minutes. Ajoutez le reste du concentré de tomates. Incorporez la moitié du cheddar aux légumes. Salez et poivrez.

Mélanger la salade
4

Pendant ce temps, mélangez le chou et les carottes à la crème aigre dans le saladier. Taillez le citron vert en quartiers. Pressez-en un par personne au-dessus du saladier et mélangez bien. Salez et poivrez.

Réchauffer les tortillas
5

Réchauffez brièvement les tortillas dans une poêle.

Tip: Je kunt de tortilla's ook koud eten als je dat lekkerder vindt.

Servir
6

Disposez la salade sur les tortillas. Ajoutez les légumes cuits par-dessus. Garnissez avec le reste du fromage. Arrosez les tortillas avec la sauce barbecue et ajoutez des jalapeños à votre guise.

Tip: Let op, de jalapeño's zijn pittig. Houd je niet van pittig of eet je met kinderen? Laat dan de jalapeño's achterwege.