Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met frisse salade van mais en tomaat

Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Tomaat

70 gram

Maïs in blik

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

40 gram

Geraspte cheddar

¼ stuk(s)

Limoen

30 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3230 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers13 g
Vezels7 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 220°C. Coupez les tomates en dés. Égouttez le maïs.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao!

Préparer la sauce
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne à feu moyen-vif dans la poêle et faites-y cuire 1/3 de sachet d'épices mexicaines par personne 1 minute. Ajoutez le poulet haché et faites-le cuire 3 minutes en l'émiettant. Ajoutez la passata, la moitié du maïs et des tomates coupées, puis laissez mijoter 4 à 5 minutes. Pendant ce temps, disposez les tortillas sur la grille du four recouverte de papier sulfurisé et enfournez-les 2 à 3 minutes.

Préparer les tostadas
3

Étalez la sauce tomate au poulet haché sur les tortillas chaudes et saupoudrez de cheddar. Enfournez-les encore 4 à 5 minutes pour que le fromage fonde. Pendant ce temps, coupez le citron vert en quartiers.

Servir
4

Dans le saladier, mélangez, par personne : 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra et le jus d'un quartier de citron vert. Salez et poivrez. Mélangez la roquette, le reste de maïs et de tomate à la vinaigrette. Servez les tostadas avec 1 quartier de citron vert et la salade.