Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met frisse salade van mais en tomaat

Een avondje uitpakken zonder je spaarpot te breken? Onze klassiekers toverden we om in een speciale editie met luxe twist en vol verrassende smaken.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Tomaat

70 gram

Maïs in blik

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

40 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Limoen

30 gram

Veldsla

25 gram

Biologische zure room

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)980 kcal
Energie (kJ)4101 kJ
Vetten59.5 g
waarvan verzadigd21.8 g
Koolhydraten64.9 g
waarvan suikers15 g
Vezels8.6 g
Eiwitten44.6 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Giet de mais af.
  • Snijd de koriander fijn.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao!

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg het kipgehakt en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak het gehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de gesneden tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verspreid ondertussen de tortilla's op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
Tostada's maken
3
  • Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar.
  • Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes.
  • Prak in een kleine kom de witte kaas met een vork fijn, meng met de crème fraiche en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 limoenpartje en 1/4 tl gerookte paprikapoeder.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout.
  • Meng de veldsla en de overige mais en tomaat door de dressing.
  • Garneer de tostada's met de frisse fetadip en koriander.
  • Serveer met de overige limoenpartjes en de salade.