Traditionele shakshuka met ei en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Traditionele shakshuka met ei en feta

Traditionele shakshuka met ei en feta

Een Israëlisch gerecht met verse krulpeterselie

Dit gerecht word ook in de Tunesische, Libische en Marokkaanse keuken gegeten. Wij eten het in de avond, maar daar wordt het ook wel als ontbijt of lunch gegeten. Erg lekker: laat de shakshuka in de oven garen. Zet een ovenbestendige pan na het toevoegen van de eieren 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1

Ui

2

Knoflookteen

½

Rode peper

1.5

Gele paprika

2

Tomaat

4 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1.5 tl

Gemalen komijnzaad

2

Ei

(Bevat Eieren)

75 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Bevat Gluten, Soja, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)497 kcal
Energie (kJ)2080 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Mes
Grote pan
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Snijd de ui, knoflook, rode peper en paprika klein
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika klein. Snijd de tomaat in blokjes en hak de krulpeterselie fijn.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de paprika, tomaat, komijnpoeder en het grootste deel van de krulpeterselie toe en bak 1 minuut. Voeg 50 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur. Breng tussendoor op smaak met peper en zout.

Voeg het ei en de feta toe
4

Maak in de wok of hapjespan ruimte vrij voor het ei en breek hierin het ei. Verkruimel de feta boven de pan, dek opnieuw af en laat het ei in 10 minuten stollen. Haal de laatste 2 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

5

Zet ondertussen de oven op 190 graden en bak het zuurdesembrood in 8 – 10 minuten goudbruin.

Verdeel het gerecht over de borden
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het zuurdesembrood.

Tip! Vind je zachtgekookte eieren lekker? Verkort dan de afgedekte kooktijd na het toevoegen van de eieren met 4 minuten. Zo zijn de eieren van binnen nog zacht. Laat daarna nog wel het overtollige vocht in 2 minuten verdampen.