Traybake met vegetarische gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Traybake met vegetarische gehaktballetjes

Traybake met vegetarische gehaktballetjes

met appelsienmayo en Surinaamse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! Met deze vegetarische balletjes van de Vegetarische Slager geniet je van een malse textuur, maar dan volledig plantaardig.

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Boulettes Very Chouettes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Appel

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3039 kJ
Energie (kcal)726 kcal
Vetten36.9 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers20.9 g
Vezels21.2 g
Eiwitten19.6 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes. Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. 

Aardappelen snijden
2

Was de krieltjes en halveer ze, of snijd eventueel grote krieltjes in kwarten. Meng in een grote kom de wortel, ui en appel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel over een helft van een bakplaat met bakpapier.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen, groenten en appel ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie en de kruiden.

Groenten bereiden
3

Meng in dezelfde kom de krieltjes met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl Surinaamse kruiden en verdeel over de andere helft van de bakplaat (zie Tip).

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan een bakplaat voor de aardappelen en een tweede bakplaat voor de groenten.

Groenten roosteren
4

Rooster de krieltjes en groenten 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om. Voeg de vegetarische balletjes toe aan de bakplaat en bak de laatste 10 minuten mee in de oven. 

Saus maken
5

Pers de appelsien uit. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl Surinaamse kruiden en 1 1/2 el appelsiensap. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie grof.

Serveren
6

Verdeel de patatjes, groenten en vegetarische balletjes over de borden. Besprenkel met de appelsienmayo. Garneer het gerecht met de peterselie.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.