Traybake kip met harissa en geroosterde bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Traybake kip met harissa en geroosterde bloemkool

Traybake kip met harissa en geroosterde bloemkool

met aardappel en sperziebonen

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

200 gram

Aardappelen

15 gram

Harissa

100 gram

Bloemkoolroosjes

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)677 kcal
Energie (kJ)2833 kJ
Vetten35.3 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten51.7 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels13.8 g
Eiwitten33.8 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de eventuele grote bloemkoolroosjes in kleinere stukken. Snijd de kip in blokjes en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de harissa, peper en zout. 

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Roosteren
2

Snijd de kip in blokjes en meng in de kom met de harissa, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Meng in een kom de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met de Peruaanse kruidenmix en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes, bloemkoolroosjes en kip over een bakplaat met bakpapier. Bak 18 - 20 minuten in de oven.

Snijden
3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de ui in halve ringen.

Bakken
4

Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook, verlaag het vuur en laat 4 – 6 minuten zachtjes koken. Giet eventueel af. Voeg vervolgens de ui toe en bak 2 - 3 minuten zonder deksel op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
5

Meng in een kleine kom per persoon: 1 el mayonaise en 1/2 tl wittewijnazijn (zie Tip). Breng op smaak met peper.

Tip: Geen mayonaise in huis? Je kunt de mayonaise in de dressing eventueel ook vervangen door yoghurt.

Serveren
6

Verdeel de aardappelblokjes, groenten en kip over diepe borden. Besprenkel met de mayonaisedressing.