Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas

Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas

met rucola en pecorino

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Verse tagliatelle

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

10 gram

Verse krulpeterselie & tijm

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkenshaas

4 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Geraspte pecorino DOP

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1052 kcal
Energie (kJ)4401 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers3 g
Vezels2.9 g
Eiwitten53 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Pan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de blaadjes tijm van de steeltjes en snijd de peterselie fijn.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Varkenshaas bakken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren. Bewaar het bakvet.
  • Kook ondertussen de pasta in 4 – 6 minuten gaar in de pan met kokend water. Giet de pasta af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.
  • Verhit een tweede grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak 6 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan met paddenstoelen. Voeg de knoflook en de helft van de verse kruiden toe en fruit 2 minuten.
  • Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Voeg het bakvet van de varkenshaas, de slagroom en 1/4 bouillonblokje per persoon toe aan de pan en roer goed door.
  • Voeg de pasta toe aan de saus. Breng het geheel aan de kook en laat 1 minuut sudderen. Is de saus te dik? Voeg dan 2 el kookvocht van de pasta per persoon toe (zie Tip).
  • Haal de pan van het vuur en roer de helft van de kaas erdoorheen. Breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: Laat de saus wat langer inkoken als het nog te waterig is.

Serveren
4
  • Snijd de varkenshaas in plakken (zie Tip).
  • Verspreid de helft van de rucola over de borden. Schep de pasta met champignons op de rucola.
  • Besprenkel met de truffelolie en garneer met de rest van de pecorino. Leg de rest van de rucola erop.
  • Leg de varkenshaasplakken op de rucola en top af met de rest van de verse kruiden.

Tip: De varkenshaas mag nog een beetje rosé zijn van binnen.