Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas

Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas

met rucola en grana padano

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Allergenen:
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Gluten, Eieren)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

10 gram

Verse krulpeterselie & tijm

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkenshaas

4 ml

Truffelolie

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Grana padano-vlokken

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4134 kJ
Energie (kcal)988 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers4 g
Vezels3 g
Eiwitten56 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aluminiumfolie
Pan

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rits de tijmblaadjes van de steeltjes en snijd de peterselie fijn. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.

Varkenshaas bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot je hem serveert. Kook ondertussen de pasta in 4 – 6 minuten gaar in de pan. Bewaar 25 ml kookvocht per persoon in een kommetje of maatbeker. Giet de pasta voorzichtig af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit een tweede grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak 6 minuten.

Saus maken
3

Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan met paddenstoelen. Voeg hierna de knoflook en de helft van de verse kruiden toe en fruit 2 minuten. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Voeg het bakvet van de varkenshaas, de kookroom en per persoon: 25 ml kookvocht en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan en roer goed door. Voeg de pasta toe aan de saus. Breng het geheel aan de kook en laat 1 minuut sudderen. Vind je de saus te dik? Voeg dan 2 el kookvocht per persoon toe. Haal de pan van het vuur en roer de helft van de kaas erdoorheen. Breng flink op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de helft van de rucola over de borden. Schep de pasta met champignons op de rucola. Besprenkel met de truffelolie en de rest van de grana padano-vlokken. Leg de rest van de rucola erop. Leg de varkenshaasstukjes op de rucola en werk af met de rest van de verse kruiden.