Peren zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam! Ze zitten boordevol vezels, vitamine C, en kalium, wat goed is voor je spijsvertering, immuunsysteem en bloeddruk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
8 ml
Olijfolie met truffelaroma
½ stuk(s)
Peer
20 gram
Rucola
1 stuk(s)
Doradefilet
(Bevat Vis)
175 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
1.5 el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
½ tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
175 ml
Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de Parmigiano Reggiano grof. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Verhit 1/2 el olijfolie en 1/2 el boter per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op laag vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten.
Verhoog het vuur naar middelmatig, voeg de orzo toe en bak 1 minuut al roerend (zie Tip). Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Tip: Heb je witte wijn in huis? Blus de orzo dan eerst af met een scheutje witte wijn.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten. Meng de gebakken paddenstoelen, olijfolie met truffelaroma, de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano en de helft van de bladpeterselie door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.
Dep de visfilet droog met keukenpapier. Verhit in de pan van de paddenstoelen 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in dunne plakjes. Meng vlak voor serveren de rucola en de peerplakjes door de dressing.
Verdeel de orzo over diepe borden. Leg de vis erop en garneer met de overige bladpeterselie en de Parmigiano Reggiano. Serveer de salade met peer ernaast.