Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Turkse groene peper
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Rundermerguezworstje
(Bevat Mosterd, Selderij, Soja Kan bevatten Gluten, Eieren)
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Rodewijnazijn
½ el
Olijfolie
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse groene peper en snijd de peper in dunne ringen. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van het worstje en knijp het vlees uit het vel.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gesnipperde ui 2 minuten. Voeg het worstvlees en de Turkse groene peper toe en bak 4 minuten al roerend. Voeg de passata en per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix en 1 el water toe. Breng aan de kook. Laat 4 - 6 minuten op laag vuur zachtjes verder koken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de uienringen toe, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Snijd het deeg in 2 gelijke delen. Vouw de randen naar binnen. Rol de hoekjes naar binnen zodat je een bootje krijgt. Verdeel de vulling over het deeg en bak de pides 15 - 20 minuten in de oven.
Tip: Gebruik eventueel een deegroller of lege fles wijn om het deeg uit te rollen.
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Hak de verse bladpeterselie grof.
Verdeel de pides over de borden en beleg met de gepekelde ui en de tomaat (zie Tip). Garneer met de bladpeterselie.
Tip: Houd je van pikant en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan de pides.