Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen

Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen

met gestoofde broccoli

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

225 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

200 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Varkensfilet

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

125 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2706 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers8 g
Vezels8.2 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
2

Bereid 125 ml bouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie en de bieslook fijn. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en de bloem in roosjes.

Broccoli bereiden
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de knoflook, verse kruiden en broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met de bouillon, zet het vuur lager en laat de broccoli, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven. Giet af indien nodig. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat broccoli rijk is aan ijzer en kalium? Dit gerecht bevat ongeveer 200 gram broccoli per portie en bevat daardoor meer vitamine C dan de ADH.

Varkensfilet bereiden
4

Omwikkel de varkensfilet met het ontbijtspek. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de filet 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie tot serveren. Snipper ondertussen de sjalot fijn. Verhit de koekenpan opnieuw en fruit de sjalot 2 minuten op middelhoog vuur.

Jus maken
5

Schenk een scheutje water en 1/2 el mosterd per persoon bij de sjalot in de koekenpan en breng aan de kook. Roer glad tot er een egale jus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gekookte aardappelen over de borden en schenk de jus erover. Serveer met de broccoli. Leg de varkensfilet met ontbijtspek ernaast.