Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
225 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse krulpeterselie & bieslook
200 gram
Broccoli
1 stuk(s)
Varkensfilet
2 plak(ken)
Ontbijtspek
1 stuk(s)
Sjalot
125 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
Bereid 125 ml bouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie en de bieslook fijn. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en de bloem in roosjes.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de knoflook, verse kruiden en broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met de bouillon, zet het vuur lager en laat de broccoli, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven. Giet af indien nodig. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat broccoli rijk is aan ijzer en kalium? Dit gerecht bevat ongeveer 200 gram broccoli per portie en bevat daardoor meer vitamine C dan de ADH.
Omwikkel de varkensfilet met het ontbijtspek. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de filet 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie tot serveren. Snipper ondertussen de sjalot fijn. Verhit de koekenpan opnieuw en fruit de sjalot 2 minuten op middelhoog vuur.
Schenk een scheutje water en 1/2 el mosterd per persoon bij de sjalot in de koekenpan en breng aan de kook. Roer glad tot er een egale jus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gekookte aardappelen over de borden en schenk de jus erover. Serveer met de broccoli. Leg de varkensfilet met ontbijtspek ernaast.