Tzatziki is een bekende Griekse saus, kent vele variaties en wordt vaak geserveerd in combinatie met brood en gyros. Voor dit gerecht maak je zelfgemaakte tzatziki. Je hoeft hier geen chef-kok voor te zijn: het is heel eenvoudig om te maken! Het enige wat je echt nodig hebt is komkommer, yoghurt en knoflook.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼
Rode ui
½
Rode paprika
⅕
IJsbergsla
1
Knoflookteen
⅕
Komkommer
50 ml
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Bevat Melk (inclusief lactose))
120 gram
Varkenshaasreepjes met gyroskruiden
2
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de rode ui. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de ijsbergsla klein.
Snijd of hak de knoflook fijn. Rasp de komkommer met een fijne rasp of snijd in hele dunne plakken. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de extra vierge olijfolie, de helft van de knoflook, peper en zout tot tzatziki.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op zacht vuur en fruit de rode ui en overige knoflook 2 minuten. Voeg de varkenshaasgyros en paprika toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelmatig vuur. Besprenkel het platbrood met water en verwarm het platbrood 30 seconden per kant in een droge koekenpan.
Smeer elk platbrood in met 1 el tzatziki. Verdeel de sla en gyros over het platbrood en rol het platbrood op. Serveer met de overige tzatziki.