De varkensoester is een stuk vlees uit de bil van het varken. Het vlees is vrij mager en heerlijk mals. Zeer geschikt dus voor een gebalanceerde maaltijd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Varkensoester
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
BBQ-rub
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer eventuele grote krieltjes. Meng ze in een grote kom met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over de helft van een bakplaat met bakpapier. Rooster de krieltjes 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de ui in partjes. Snijd de paprika in repen. Snijd de courgette in halve maantjes. Meng in dezelfde grote kom de groenten met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout.
Verdeel de groenten over de andere helft van de bakplaat en rooster de laatste 20 - 25 minuten mee in de oven. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en snijd vervolgens in 6 partjes.
Verhit, wanneer de krieltjes en groenten nog 10 minuten moeten bakken, 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op hoog vuur. Bak de varkensoester in 1 - 2 minuten per kant goudbruin. Haal de varkensoester uit de pan en leg in een ovenschaal, maar bewaar de pan met het bakvet. Bestrooi de varkensoester met de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Zorg ervoor dat de varkensoester volledig bedekt is met de BBQ-rub. Bak de varkensoester 3 - 5 minuten mee in de oven.
Verhit de pan met het bakvet opnieuw op middelhoog vuur en bak de knoflook en walnootstukjes 1 minuut. Haal de pan van het vuur en meng de bladpeterselie en per persoon: 1tl citroenrasp en het sap van 1 citroenpartje erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de patatjes, de groenten en het vlees over borden. Garneer met de walnoot-peterseliedressing.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?