Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met romige spinazie en knoflooktomaten

Stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de kaas in dit gerecht.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

300 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Spinazie

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3520 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten41.9 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten81.4 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels12.6 g
Eiwitten30.7 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zorg dat de aardappelen onder water staan in een pot. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Worst bakken
2
  • Verhit de helft van de boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Keer de worstjes regelmatig om.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snijd de tomaat partjes. Snijd de bieslook fijn.
  • Verhit de olijfolie in een tweede pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en tomaat 2 - 3 minuten.
Aardappelen stampen
3
  • Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe aan de pan met de tomaat. Roer tot de spinazie is geslonken.
  • Voeg de roomkaas en de Siciliaanse kruiden toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Stamp de aardappelen met de overige boter en eventueel een scheutje kookvocht. Roer de mosterd en de bieslook erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de worstjes over de borden.
  • Roer de uienchutney en de aangegeven hoeveelheid water door de ui. Laat 1 minuut sudderen.
  • Serveer de aardappelpuree en groenten bij de worstjes.
  • Verdeel de saus van ui eroverheen.